Bo Grønt Havecenter

Haven i februar

Vinter – eller måske forår fra i morgen!

– Vinter – eller måske forår fra i morgen!

Den rigtig gode tid i haven er kun 4 uger fremme, så starter foråret iflg. kalenderen. Bo Grønt er klar til dig og din have/bolig, og samtidig er vi stolte af at kunne byde på et kæmpe stort sortiment af urter og blomsterfrø. Desuden er Bo Grønt førende med div. jordprodukter, samt alt i planteudstyr, så du er sikker på at få dine frø og løg til at spire, og en god start på havesæsonen.
Spis din egen have er ikke bare reklame, men en trend som er blevet mere og mere in igen, hvad enten du har den store have eller terrassehaven.
Vindueskarmhaven med dens lys er også kommet som et sted, hvor alt selvdyrket grønt er tilladt, så det at kunne dyrke sit eget er nu for alle.

Har du vinterdækket dine planter?

En vinter som den danske er altid en udfordring. Der er ikke 2 år der er ens! Men som haveejere er vi nødt til at tage vores forholdsregler, og det er at vinterdække og beskytte planterne til det værst tænkelige. Så er det altid rart med juletræet og andet større afklip fra haven, som egner sig til at beskytte ens sarte planter, evt. fiberdug er ligeledes fortrinligt til afdækning.
Selv om der kun er 4 uger til foråret starter iflg. kalenderen, så er der altid risiko for barfrostskader ved sol + frost + blæst. Det hænger bl.a. sammen med, at solen kan få planterne til at tro, det er ved at være lunt forår og tid til at springe ud. Kommer der så en kold og tør blæst, kan nye skud let svides af, og planten sættes tilbage.
Så galt behøver det ikke at gå, derfor Bo Grønt vejleder altid i hvorledes dine planter skal passes og plejes året rundt. Spørg vores personale i butikken!

Din egen urtehave / blomsterhave

I Bo Grønt finder du et af landets største udvalg af frø og tilbehør til forspiring m.m.. Udvalget er stort, og du vil sjældent gå forgæves efter det du lige står og mangler. Planlægning af egen urtehave med mange forskellige grøntsager er optimalt i februar. Det er stadig for koldt til at kunne så direkte i haven, men muligheden er at besøge Bo Grønt og vælge fra det store frøsortiment, hvor der er fyldt op med mange spændende nyheder. Minidrivhuse, bakker, potter og den helt rigtige jord, og ikke mindst lys, varme og vand er ingredienserne til succes. Ja, det kribler i fingrene for at komme i gang, og vindueskarmen kan hurtigt sikre lys og varme, så snart forårssolen kommer frem. Uanset om det er den store – eller mindre urtehave, der skal sås til, er planlægning vigtig for at få mest ud af frøene.
At dyrke specialiteter i sin egen have kræver tålmodighed. I god tid skal frøene sættes til spiring, men belønningen er når høsten af egne grøntsager kommer på bordet til frokost eller middagen. En smag af hjemmedyrkede grøntsager du eller din familie ikke vil glemme.
Hver pose frø har egen brugsanvisning, hvor du nemt har vejledningen til hvordan du går i gang. Er du i tvivl så spørg personalet i Bo Grønt.
Green Garden Så og Priklejord er kvalitetsmuld, særligt velegnet til såning af frø til forspiring, samt til prikling af småplanter. Green Garden Så og Priklejord er fremstillet af de bedste råvarer, og giver de små planter de bedste vækstbetingelser. Så og Priklejord er endvidere velegnet til kaktus og sukkulenter.

Nye kartofler først

Er du til nye kartofler, stegt flæsk og persillesovs? Hvor kartoflerne og persillen kommer fra egen have. Så er det nu, du skal vælge den perfekte tidlige sort, som lægges til spiring, og når spirerne er store, kan det godt lade sig gøre at lægge kartofler i drivhuset, evt. i spande eller kartoffelpotte eller poser med jord over. Hvis frosten alligevel skulle komme, skal kartofler dækkes med evt. bobleplast eller fiberdug, og du vil have nye dejlige kartofler tidligt på sæsonen. Så din persille i potter og stil potterne i vindueskarmen, hvilket gør at du kan udplante de små fine planter når frosten slipper sit tag, og dejlig frisk persille er nu bare skønt og sundt.

Løgplanterne vrimler frem

Et grønt ”hav” bølger op af jorden, mange forskellige løgplanter blomstrer nu eller er på vej. Det være sig erantis, vintergækker, krokuser, perlehyacinter osv. Planterne kan med fordel graves op og tages ind, for derved at give stuen lidt forår i luften.
Perlehyacinter giver mange gange dobbelt igen. Hvis man først har sat perlehyacinter i haven, vil disse små dejlige perler komme i din have, som en rigtig forårsbebuder.

Rabarber og Jordbær

Efter vinteren og frosten, er der rig mulighed for at få foråret godt i gang tidligt, allerede når frosten har sluppet sit tag og forårssolen bager, er det muligt at få rabarber og jordbær tidligt i gang. Grav dem op, og pot dem i en spand eller krukke, placer dem i drivhuset eller på en varm plads. Du vil kunne høste friske rabarber og jordbær tidligere. Hvis du sætter en spand på hovedet over rabarberne, vil du opleve at de hurtigt skyder frem med lækre sprøde rabarberstænger. Men hold øje, du bliver overrasket, for det kan gå stærkt, særligt hvis varmen er kraftig over længere tid.

Haven på terrassen eller taget

Haven på terrassen, altanen eller på taget med højbede, giver mange planteelskere velvære. Krukker i mange forskellige størrelser, vil give mulighed for plads til haven overalt. Den traditionelle krukke i keramik, eller krukken som ligner keramik, men er i plast eller et andet let materiale er også populær. Haven på terrassen er lig med, at du er tæt på dine planter. Terrasse/altan/tag haven giver liv og hygge, om det er krydderurter, store grønne palmer, eller flotte farverige blomster, så vil haven også her sætte præg på din hverdag.
Vil du starte projekt terrasse/altan/tag have i år, kræver det krukker, jord, gødning og planter, og evt. en god rådgivning. Din Bo Grønt butik, er også her klar til at hjælpe med at få denne drøm gjort virkelig.

Græsplænen

Hvem har ikke drømmen om en græsplæne, der strutter af frisk grønt græs, og uden mos – så er det i februar/marts, der skal handles. Start med at rive plænen godt igennem evt. med en plænelufter. Du kan derefter med stor fordel, sprede 10 kg. granuleret kalk pr. 100 m2. græsplæne.
Når ukrudtet begynder at spire i din have, dvs. i slutningen af marts eller først i april, skal græsplænen have noget af leve af. Bo Grønt anbefaler Osmo Vertigazon, som er naturgødning og indeholder mikroskopisk liv, som dræber mosrester fra vinteren. Et godt supplement hertil kan være en universal plænegødning, som udstrøs ad flere omgange. Brug en god spreder, så du undgår svidninger og striber i græsset. Gartneren i butikken vejleder dig altid til det rigtige valg til den perfekte plæne. Se også brugsanvisningen på gødningsposen.